Вечната Любов и Алхимията на Любовта в човешката душа

Любовта ни затопля, нагорещява, изгаря и претопява в алхимичния си процес, който може да съзидава и разрушава. Любовта започва с привличането, онази магия на привличането, която се случва между двама. Привличането може да е краткотрайно или дълготрайно, избухващо или разцъфващо постепенно, физическо или душевно. За някои любовта е предопределена и съдбовна, за други е по-скоро социално поведение. За някои любовта е краткотраен, страстен трепет, който бързо се изконсумирва в секса. За други привличането може изобщо да не се превърне в любов. За едни привличането се намира на повърхността и поражда плитки чувства, а за други то струи от вътрешните дълбини.

Любовта е и в мозъка и в сърцето; и в личната ни психика и в биологичните инстинктите. Любовта е състояние - биохимично или философско. Любовта е взривоопасен емоционален коктейл от чувства с всякакви цветове и техните противоположности. Любовта - дори - може да бъде толкова противоречива в своята способност да обсебва разума, че понякога стига до омразата и пълното умопомрачение.

Любовта е биохимична магия! Една висша еманация на еволюцията, в нейния творчески стремеж към съвършенството в прагматичните условия на оптималното. Любовта не е само биохимичен процес с биологична насоченост. Тя е и мистерия, отвъд прагматичното и понятното.

Това, което ни привлича в другия е нещо, което има в нас самите или нещо, което ни допълва. В едни случаи положително, в други - не.

Любовта това е емоцията, вдъхновението, вътрешния трепет, който те кара да летиш. Емоцията която покълва в привличането на ума и полита окрилена от романтичния блян на еротичното въображение. Емоцията, която се превръща в огън несломим в сърцето и в душата, който носи неизмеримо щастие и бездънно отчаяние.

Любовта е космическо противоречие. Изважда ни от равновесие, кара ни да желаем лудо и неутешимо един единствен човек на целия свят. Поражда в нас желанието да се слеем завинаги във върховна еуфория и вътрешна пълнота, в онези полувечни моменти, когато само аз и ти имаме значение и нищо друго на света. Наричат я сляпа, любовта, но тя, освен това, помага да прогледнеш навътре в собствената си душа.

Любовта е този горещ вятър, който бушува в гърдите. Огънят на живота - това е любовта. Алхимията на любовта. Любовта, като състояние на душата, има много лица, тя може да бъде любов към живота, към всички хора, към Земята, към Вселената и любов като нагласа към света. Любовта е биохимична-енергетична магия, която изпълва човешките сърца!

"Ах, ти попадна в моя сет и с вярната парола отключи стихията на любовта в моята душа!"

Любовта.

Като някакъв мит в действителността е тя.
Тема на философите, поетите, певците..
Възпявана е любовта от най-древни времена.
Отвсякъде ни заобикаля, съпътства ни през целия живот.
И все пак остава неразбрана, тайнствена, в своите дебри неразгадана
като свещения кивот. С огън изгаря
дръзналите да я опознаят.


Любовта - великото тайнство на сърцето.
Възкачва на небето душата от нея напоена,
като животворен дъжд, просмукващ се в земята,
разлистващ цветята.
Любовта.


За хората неразбираема е тя. Осезаема и неразбираема.
Като вятър в сърцето завява, затрептява, възпламенява.
Пред вятъра на любовта, човек е като въглен в жарта.
Разумът озадачен се пита "Какво е Любовта?"
Сърцето знае.


Не мисли.
Затвори очи и я усети.
Потопи се в нея. Танцувай с Любовта.
Любовта е духът на живота.
Огънят в кръвта.
Любовта е слънцето в нощта и кокичето под снега.
Полети с крилете на Любовта
и опознай Вселената
на своята Душа
влюбени докато смъртта ни раздели
Creative Commons License


бълбукаща любов